Info2018-11-17T23:57:41+00:00

OM CAPOEIRA

Capoeira var slavenes frigjøringssport, og har i senere tid blitt til Brasils nasjonalsport. Det er en kampsport med elementer av rytme, musikk og akrobatikk i tillegg til angrep- og forsvarsbevegelser. Historie og kultur er viktig i capoeira, noe som gjør sporten unik.

OM CAPOEIRA CDO

Først og fremst har vi det morsomt på trening. For de minste bruker vi leker, sang og spill som en viktig del av treningen hvor capoeira bevegelser er lurt med. For de litt eldre jobber vi med hvert enkelt medlem, og de har mulighet til å bidra i hvordan treningene skal være. Vi jobber med grunnleggende og mer avanserte bevegelser, og målet er å få individer til å utfordre seg selv til å mestre nye ting som igjen er med på å skape en følelse av mestring. Det som er spesielt med capoeira CDO er den unike stilen. Det er flere stilformer innenfor capoeira. Hvorav «regional» og «angola» er de største. Capoeira CDO (forkortelse for Cordão de Ouro) praktiserer i tillegg en unik stil som heter «miudinho», som ble laget av vår Mestre Suassuna på 1980 tallet. Det er viktig for oss at alle finner sin plass i capoeira, det er rom for alle.

TRENERE

Contra Mestre Kleyton

Kleyton startet med capoeira i 1997 i Brasil. Siden det har han dedikert livet til både kulturelle show og videreformidling av capoeira. Kleyton har lang erfaring med å lære bort capoeira til barn, unge og vokse og ønsker alle velkommen til oss. I tillegg til treningene i klubben, holder han også workshops, kurs og profesjonelle show til både private og offentlige aktører.

Aluna Graduada Isabella

Isabella startet først med Capoeira i Brasil i 2008, hvor hun forelsket seg i den sosiale siden av idretten. Evnen til å inkludere og hjelpe alle som er åpne for og trenger det. Isabella er hovedansvarlig for barnetreningene og organisasjonen.

Monitor Cato

Cato startet å trene capoeira med Contra Mestre Kleyton i 2010, og har vist stor viljestyrke og utvikling i capoeira. Siden 2011 har han jobbet frivillig i gruppens sosiale prosjekter og vært til stor hjelp og støtte. I tillegg til sitt engasjement i capoeira, har han vist stor interesse for kultur og er aktiv i showgruppen.

Mestre Vitor

Vitor Cleber de Oliveira, født 30 august 1971, i Rio de Janeiro. I august 1992 begynte Mestre Vitor å trene capoeira med gruppen Cordão de Ouro i Natal med C. Mestre Magno. I juli 1997 begynte han å gi capoeira timer i en gammel bygning i nabolaget sitt, hvor han fremdeles gir timer, med hjelp av sine graderte elever. I januar 2003 begynte Mestre Vitor å trene med Mestre Irani. I august 2012 fikk han sitt åttende beltet, «Mestre». Mestre Vitor driver også et sosialt prosjekt, som heter Cordões do Futuro, for fattige barn i området rundt akademiet.

Mestre Suassuna

Cordão de Ouro ble stiftet av Mestre Suassuna i São Paulo, Brasil, 1. september 1967, i samarbeid med Mestre Brasilia. Mestre Suasunna gav timer i regional og Mestre Brasilia i Angola. Etter en liten stund grunnla Mestre Brasilia sin egen gruppe, men er fremdeles en av Mestre Suassunas nærmeste venner og er med på alle eventer. Gruppen Cordão de Ouro vokste fort, og i dag er det en av verdens største grupper. Du finner gruppen over hele verden.

Cordão de Ouro er kjent for å holde et høyt teknisk nivå samt høy tempo, reflekser, smidighet, kreativitet, musikk og malicia («The mailicia which the capoeirista refers to is an indispendable trait in the game of capoeira. In capoeira, malicia means a mixture of shrewness, street-smarts, and wariness.» The Little Capoeira Book; Nestor Capoeira). Men likevel klarer gruppen å bevare sine røtter og tradisjoner.